View unanswered posts | View active topics It is currently 18 Jan 2018, 04:55Reply to topic  [ 1 post ] 
Какво е "Claim Battles"? 
Author Message
Шеф и главен преводач
Шеф и главен преводач
User avatar

Joined: 14 Oct 2007, 22:09
Posts: 884
  Image

  1. Какво е това?
Накратко това е игра, в която целта е да придобиеш собственост върху даден герой, който отговаря на някакви условия. Въпросните условия могат да бъдат всичко от нещо просто като това да е с дълга коса, до това да има три братовчеда и 5 сестри. Условието може да се отнася и за нещо индивидуално като любим герой, любима двойка, тройка и прочие. Като цяло условията могат да бъдат силно инвидуализирани и променени в зависимост от целите.

  2. Как се играе?
На играчите се поставя конкретно условие, например да посочат петима герои с дълги черни коси и сини очи за определен период от време и да "клеймнат" любимците си преди останалите играчи. Клеймването включва и това, че трябва да се намери и посочи картинка на героя, на която най-ясно си личи, че той/тя е с дълга черна коса и сини очи. При по-сложни изисквания, може да се наложи и да докажете, че героите отговарят на условията с помощта на директни цитати или изображения от дадените манги/анимета и прочие. В случай, че не успеете да намерите убедително доказателство или изображение нямате право да клеймнете дадения герой.

  3. Правила на играта?
Основно правило и това, което обикновено прави играта интересна е, че двама играчи нямат право да клеймнат един и същ герой едновременно. В такива случаи право има само този, който е по-бърз. В случай, че някой друг играч преди това се е опитал да клеймне дадения герой, но не е успял да даде достатъчно доказателства, че той отговаря на изискванията тогава правото се дава на следващия.

  4. The SDC-BG Style?
Като цяло в екипа сме малко хора, нямаме и достатъчно активност във форума за кой знае какви битки, затова разбира се ще изменим правилата малко. При нас основното предизвикателство ще са не толкова кои герои ще клеймнете и кой ще е по-бърз, а как ще изглеждат банерите, които ще изобразяват придобитите герои. Целта ни в случая ще е да тренираме уменията си с Бай Фотошопа, така че се надявам всички членове на екипа да вземат участие. Друга цел на играта ще е и, дай боже, да ни принуди да сме малко по-активни във форума, защото масово сме го зарязали почти изцяло. Като част от правилата ще включим и възможността да предизвикате даден член на екипа да направи банер за вас, само с картинките, които сте предоставили.

  5. Между какви герои ще избираме?
Все пак сме аниме/манга фенове основно, затова героите, между които ще можем да избираме ще са само от аниме и манга заглавия, с малко изключение и за герои от видео игри, по които да речем има направено аниме или манга адаптация. Разрешени ще бъдат и герои от новели, книги и американски продукции, ако отново по тях има аниме адаптации.

  6. Срокове и категории?
Играта ще е месечна, като ще имаме няколко категории, които ще се повтарят/обновяват всеки месец и по една или две "специални" категории, които ще са активни само в дадения месец и няма да се обновяват или повтарят повече. Сроковете за клеймване на герои, намиране на картинки и правене на самите банери също ще става в рамките на около месец за всяка. Това е така, за да няма забавяния на останалата работа, която се върши по проектите. Все пак сме група за превод. Друго правило ще е и че всеки месец различен член от екипа ще бъде хост на играта. Демек, той ще отговаря за следенето за изпълнение на правилата, както и за избора на "специалните" категории, за да няма привилегии за някои от нас и, за да могат да се включат всички.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ако имате въпроси питайте. Започваме в началото на август! До тогава ще гледам да нахвърля основните правила, които ще се отнасят за всяка категория, както и основните клейм категории, които ще се повтарят всеки месец. Ако имате предпочитания сега е момента да ги споделите.

_________________
Of course I talk to myself - sometimes I need expert advice!
Image
[この世界には偶然なんてないわ。あるのは必然だけ。]
................................................
時を越えて響くメロディー
優しさも 溢れる笑顔も
信じて 離れてても
私を想い出して
> > > Mah work!


15 Jul 2017, 15:53
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.