Съвети за Redraw & Clone техники за чистене на сканове ?

Image
Раздел за проблеми, въпроси и взаимопомощ - линкове, сайт, форум, моделиране.
samara
Фурията
Фурията

Съвети за Redraw & Clone техники за чистене на сканове ?

Post by samara » 07 Dec 2011, 14:18

Ехо...... Имам въпросче към хората от форума....

Последните 3-тома (8-10) на +Анима са ми от друга група и са единствените качествени сканове, които намерих въобще...
Но, от време на време се появява текст тип watermark на групата, сложен на страшно досадни места.

Image

Досега за разни малки неща по картината работих с Clone Tool-a, но когато стигна до тези части ще ми трябват
някакви насоки.....

Някой да има съвети как се Redraw-а само на Photoshop или GIMP, без tablet и какви инструменти се ползват. :o_o:
За Photoshop четох разни tutorial-и, но инструментите в GIMP се различават малко, а в момента нямам начин да намеря
Photoshop......

Хората от другите екипи, как чистите скановете при такива случаи? :badplan:

П.С. Предполагам, че още мога да опитвам с Clone Tool-a, но ще се получава страшно грозно........ при положение, че текста
е най-често сложен на част от картината, където оригинално няма друг текст.......
А пък толкова дълго търсих HQ сканове за да ги развалям така....... :omg:

Purple

Re: Съвети за Redraw & Clone техники за чистене на сканове ?

Post by Purple » 07 Dec 2011, 17:27

И аз имах подобни проблеми с Bloody Kiss
Резултатът: сложих отгоре кредити към сайта, тук-таме кредити за преводача, редактора и модератора + голям Stroke и ефекти. Другото с Clone Tool-a.
Алтернативен вариант е да си намериш raw/други сканове, които да приличат на този и да копнеш само тази част от страничката отгоре, но не мисля, че в случая ще ти свърши работа.
Ако някой наистина знае друг начин, и на мен би ми бил много полезен... :blur:

Plama_chan
Як Шеф
Як Шеф

Post by Plama_chan » 07 Dec 2011, 19:36

Хммм... Не съм имала такива проблеми, откакто използвам raw-сканове, като изключим, че трябва да сглобявам двойни страници.
Иначе при мен поне, номера става също с Clone Tool или с Patch Tool. Понякога и с копиране на слоеве и ръчно дорисуване с обикновена четка, някой по-малък размер. (Аз си рисувам с мишката. Трудно. Иска много спокойствие, но става, рано или късно.) Зависи на какво място е знака и колко точно ще имам да рисувам. По принцип все си е работа, която иска много търпение и напасване. Лесен начин, няма... :blur:
В краен случай, може да се импровизира като копираш подобен фон от друга страница и го напаснеш към нуждите си. Може и просто да замажеш положението с някой друг надпис или звук, както каза Пуп. Зависи... В случая ако говорим за крилото, специално... малко по-дебел stroke, според мен ще свърши работа. В краен случай, може да копираш някое от целите пера встрани и да ги наложиш върху проблемните места. После малко обикновено почерняване по краищата, после избеляване по продължението на бялата линия и воала... Това ми се вижда, лесничко, като цяло... Не е като да се налага да рисуваш поле с рози или нещо от сорта...

Не знам, дали сме от помощ въобще, но файто! :goodjob:
Of course I talk to myself - sometimes I need expert advice!
Image
[この世界には偶然なんてないわ。あるのは必然だけ。]
................................................
時を越えて響くメロディー
優しさも 溢れる笑顔も
信じて 離れてても
私を想い出して
> > > Mah work!

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 07 Dec 2011, 20:00

Хахаха :huh:

ОК. Мерси много.

Като цяло проблемът на +Анима е, че никъде не намерих raw.
Има едни ужасни сканове, които са директно от лицензираните английски книжки.......
И другите са тези на руската група, които са много добри до края, но имат надписите, цапнати на най-гадните места.....
А те май са си ползвали техни лични сканове.....

Ще измисля нещо..... Но понеже знам, че доста от активните преводачески групи, които се занимават с манга правят
Redraw-и и се чудех дали някой тук знае нещо по въпроса.......

П.С. Краткото ми търсене в гоогле намери доста tutorial-и с различни инструменти за фотошоп, които могат да се ползват,
но не мога да намеря в ГИМП..... Май ще гледам да се върна на фотошоп, ако не я разуча както трябва...... :huh:

П.С.С. @Purple и аз си мислех за момент да слойа бял фон и да постна подобен текст, но за SDC-BG, ама като цяло не ми харесва, че надписите са на толкова централни места. В borders да бяха, щях да ги оставя...... Ама да са сложени така върху най-добрите моменти и красиви детайли..... :o_o:

Видяло се е.... или ще бъде играчка или ще взема да се науча да рисувам :hoho: А аз колко съм зле с рисуването :touched:

perla333

Post by perla333 » 08 Feb 2012, 23:15

Може просто да си потърсите оригинали. Преди време бях попаднала на сайт, в който бяха качени на японски. Може да си търсите направо на японски - така няма да има нужда да триете надписи от други групи (предполагам) и мисля че качеството ще е по-добро (надявам се де - нямам идея) :)

Edit - Ето за този сайт говорех:
http://raw1st.com/raw-manga-list/
Само 2-3 манги съм теглила от него, но всички са с много добро качество. Може да погледнете дали ще ви свърши работа :)
Last edited by perla333 on 09 Feb 2012, 00:12, edited 1 time in total.

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 09 Feb 2012, 00:09

И аз си го мислех по едно време, но проблемът е, че точно за +Анима никъде не съм виждала оригинали. :cryinghard:

Ако се сетиш за кой сайт говориш, ще може ли да го постнеш в темата да го погледна....

Иначе доста търсих и се рових, но никъде ги нямаше на японски.... или какъвто и да е друг....
стори ми се малко странно, но тези, които намерих не са чак толкова зле.... само тези отделни кредити
от време на време
се пръкват....

perla333

Post by perla333 » 09 Feb 2012, 00:13

samara wrote:И аз си го мислех по едно време, но проблемът е, че точно за +Анима никъде не съм виждала оригинали. :cryinghard:

Ако се сетиш за кой сайт говориш, ще може ли да го постнеш в темата да го погледна....

Иначе доста търсих и се рових, но никъде ги нямаше на японски.... или какъвто и да е друг....
стори ми се малко странно, но тези, които намерих не са чак толкова зле.... само тези отделни кредити
от време на време
се пръкват....

Ето линк за Анима
http://raw1st.com/anima/
Надявам се да ти свършат работа :)

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 09 Feb 2012, 00:22

Ооо! Супер! Мерси мнооооого! :excited:

Ще ги прегледам непременно.....

Великолепно! Определено ще ми свършат много добра работа!!
Благодаря!!

perla333

Post by perla333 » 09 Feb 2012, 11:42

Надявам се качеството да е добро на Анима :goodjob:
Защото аз сега като си търсих няколко манги не ги открих, но пък списъка е много богат :goodjob:

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 09 Feb 2012, 16:45

Е, ще трябва да си поиграя малко с настройките за да ги докарам на хубав черно-бял цвят,
но имаче са страхотно качество..... Мерси за сайта! Не съм го знаела досега. :excited:

Post Reply