[SDC-BG] D.Gray-Man

Image
Нови глави - свалете ги от тук.
Post Reply
tenshi
The voice of reason
The voice of reason

[SDC-BG] D.Gray-Man

Post by tenshi » 18 Feb 2008, 17:14

D.Gray-Man

Image

Заглавие: D.Gray-Man
Жанр: шоунен, научна фантастика, екшън
Автор: Хошино Катсура
Томове: 26+ (незавършена)

Зли сили се спотайват на земята, но само малцина знаят за съществуването им. Те са същества, които ненавиждат човечеството и желаят неговото унищожение. Главният злодей е Хилядолетния херцог, който като водач на тези сили създава оръжия наречени "акума" (зли демони). Тези оръжия имат само с една цел, а именно унищожението на хората. Единственият начин да се противопоставим на "акума" е да разчитаме на екзорсистите: единствените, които контролират Иносенс, и религиозната организация Черният орден.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Екип за превод на мангата:

Превод: crazy_little_crow
Редакция: Fortitudo Dei, Kusanagi, Plama_chan, tenshi, samara
Оформление: Fortitudo Dei, DeDeviL, Kaijin_Sabrac, ElinorV, crazy_little_crow
Поправка: Plama_chan & tenshi

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Линк за онлайн четене:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––---
Готови глави:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

crazy_little_crow
Дракон-чан
Дракон-чан

Re: [SDC-BG]D.Gray-Man

Post by crazy_little_crow » 23 Feb 2008, 21:18

Значи,понеже няма писано,аз ще се изкажа по темата...

За момента ДГМ ми е любимата шонен манга - динамична,с добре нарисувани и развити герои,разнообразна и напрегната...Завладя ме напълно и реших да я превеждам...
Единственият и минус е че е 12+ тома и само като си представя колко още работа имам...Но мога да кажа,че е лесна и бърза за превеждане...В началото главите са по 17-20 страници,после стават по 10-12...
В момента мангата е мазало откъм битки и събития...но точно това ме държи в напрежение или по-скоро неведение...
Иначе много загадъчна и добре оформена история,новаторска и интересна за любителите на този жанр...

Искам да благодаря на модераторите,редакторите и Плама-чан,че все още ме търпят и помогнаха този проект да се реализира...Голямо Благодаря!

Kusanagi
Преводач, Редактор
Преводач, Редактор

Post by Kusanagi » 23 Feb 2008, 22:29

И аз да взема да се изкажа. И на мен ми е сред любимите шоунени, въпреки, че зарязах анимето. Мангата, освен че е готино нарисувана, и с готина история, има уникална полу-готик атмосфера, която е безценна...

Спокойно, мангата най-вероятно ще е 15-тина, макс 20 тома:V. Засега вървим с изумителна скорост, направо се кефя.

По отношение на превода, който скоро ще видите налице, живот и здраве, сме взели някои решения, които лесно могат да бъдат оспорвани. Първо, отбелязвам, всичко е премислено внимателно след консултация със солидно количество хора. И второ, коментарите винаги са добре дошли, но моят секретар препраща всички досадни оплаквания към арменския поп - нека колегата се занимава.

Всъщност, в момента не съм чел последните 10 глави. Искам да станат 20 и да им се нарадвам накуп.

crazy_little_crow
Дракон-чан
Дракон-чан

Post by crazy_little_crow » 09 Mar 2008, 08:08

Преди да се консултираш със "солидно количество хора",можеше да попиташ преводача...

така оправихме се и с херцога и с Иносенса- мерси на Бобо за обяснението -какво да правя японският не ми е добър :oops:
Гоменасай

ПП Спорът беше защото в официално лицензираната манга на испански и френски думата беше преведена според езика
Last edited by crazy_little_crow on 09 Mar 2008, 17:38, edited 2 times in total.

Kusanagi
Преводач, Редактор
Преводач, Редактор

Post by Kusanagi » 09 Mar 2008, 15:48

Аз съм редактора, и доколкото си спомням, те предупредих за тази поправка.

Това, че в другите държави са си превеждали с местната дума, ни най-малко не ме касае.

Обяснението ми е следното: На японски в оригиналната манга не е написано seijun, примерно, а
イノセンス Inosensu, което е термин и не може да се преведе другояче, освен Иносенс.
Ако следваме логиката на чуждите преводачи, направо да тръгнем и през имената на героите - Ален Ходещия, Мариан Кръстев...

По принцип, локализираните официално манги имат по-лоши преводи от фенгрупите. Защо ли? Защото те я локализират до степен, че премахват японското в нея. Сменят -сан, -сама, с "господин" и "господар", -чан и -кун понякога въобще ги премахват... Което убива всичко японско в мангата. Това няма да го допусна.

Purple

Post by Purple » 25 Jul 2008, 18:37

Мангата става все по-интересна и по-интересна =X =X
Чакам новите глави с нетърпение =X

crazy_little_crow
Дракон-чан
Дракон-чан

Post by crazy_little_crow » 25 Sep 2008, 23:49

Айде де, малко активност... Това е тема за дискусии, а мангата напоследък е доста заплетена и хвърляща в оркестъра, така че има неща за обсъждане...
Първо ще започна с това кои релийзи са използвани за превода ( не, че е особено интригуващо, но за начинаещите би било хубаво да четат изпипана работа ) :
1 - 95 глава - Timcanpi, 96 - 134 - Whatever и нататък ще го мислим...
Второ единственото, което се разбра след случките в Щаба, беше "И 3 месеца по-късно..." и свързана история между главите 172 и 173. Просто всичко до тези две глави е пълен хаос - общо взето много въпроси, които противоречат на изграденото до тогава мнение на читателя, и никакви отговори. Лавина от търсения и сърцераздирателни сцени, отчаяни лица, изключително напрегнати моменти и... буум... едно голямо нищо. Все едно в мангата има филъри. ( Тук е мястото да отбележа, че анимето е запланувано да свърши на 103 епизод. ) На моменти се забелязва спад в качеството на рисуването на мангата - или сканлаторите са ужасни, или мангаката се чуди какво да прави.
Продължава да събужда у мен интерес, но честно казано не знам кое да извадя на преден план - има много незнайни неща за Лави, буукмен и скритата история, за 14тия, за Крос и другите генерали, за Хебраска, за тоновете нови и стари герои, Ален и Мана, семейсто Ной и сега цъфна и "трета страна"... Погром... и за всичко това е намекнато само в по едно изречение ... Кощунство... Има хляб в тази манга, но просто ми се срива вярата, че ще свърши скоро... започва да ми прилича на Наруто с цялото това недоверие към главния герой... Ще поживеем, ще видим...

ПП. Е, така е като не драскате по някой ред - аз пиша километричен пост...

crazy_little_crow
Дракон-чан
Дракон-чан

Post by crazy_little_crow » 03 Mar 2009, 13:07

До всички фенове на мангата, които все още не знаят: !~Мангата ще започне да излиза отново на 9ти март~!

ПП. Ако се чудите защо ще излиза "отново", то е защото бе спряна, поради здравословните проблеми на автора, който официално беше разкрит и е жена!

Bary

Post by Bary » 31 Mar 2009, 20:09

По принцип не чета много манги.За сега съм прочел само 2-3 заглавия , реших да хвърля един поглед и на D.Gray-Man.
Ами какво да кажа , наистина интересен рисунък има.Харесва ми че действието не се развива в една посока и че се случват доста неща.Другото което ми направи впечатление е описанието на героите, особено на хилядолетният херцог.Дали наистина може да съществува такъв човек?

Браво ,наистина доста работа е свършил екипът ви! :goodjob:
И успех с преводите на останалите глави. :gudjob:

stoff

Post by stoff » 23 Jun 2010, 20:37

Това е жестоко :hoho:

Post Reply