[SDC-BG] Shirahime-Syo

Image
Завършени проекти - свалете ги от тук.
Post Reply
tenshi
The voice of reason
The voice of reason

[SDC-BG] Shirahime-Syo

Post by tenshi » 18 Feb 2008, 17:11

Shirahime-Syo

Image

Заглавие: Shirahime-Syo
Жанр: Драма, свръхестествена
Автор: CLAMP
Томове: 1 (завършена)

"Изгубих пътя
към селото дълбоко
в планините.
Снегът, който се
сипе е сълзите
на бялата принцеса
на зимата."

Стара легенда разказва, че когато вали сняг богинята на снега плаче.
Това е една колекция от 5 красиви разказа, свързани с бялата принцеса и снега.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Екип за превод на мангата:
Превод: Plama_chan
Редактор: Plama_chan
Моделиране: Plama_chan

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Линк за онлайн четене:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––---
Готови глави:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

samara
Фурията
Фурията

Re: [SDC-BG]Shirahime-Syo

Post by samara » 13 Jan 2012, 22:34

Уха!!! Толкова красива беше...... :o_o:
Страхотно!!! Не знаех, че е на КЛАМП. Ако не я бяхте превели надали щях да попадна на нея.

Артът и историите са направо вълшебни.... Тайпсетът също беше много хитро направен, така че да пасва на
страниците и да не се отличава повече отколкото трябва......

Докато четох на няколко пъти си представих все едно съм под падащия сняг....
Толкова въздействащо беше......

Не съм имала интерес към произведенията на КЛАМП досега, понеже съм чела, че някои са доста мрачни,
но май ще започна да се интересувам....

Мерси за превода :goodjob: Чудесен проект!

tenshi
The voice of reason
The voice of reason

Post by tenshi » 14 Jan 2012, 00:28

CLAMP имат и по-сериозно неща, но по-известните им хич не бих ги нарекла мрачни. Например Кобато е толкова весела и забавна манга. Холика също, макар че по към края има малко повече драма. Е, аз нали съм пристрастна, за това ти препоръчвам да видиш и някое и друго заглавие от тях, защото те имат доста хубави неща.

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 14 Jan 2012, 01:44

Ммм...... ясно...... май съм останала с това впечатление от ранните им творби.... помня, че бях почнала Х/1999 и
я зарязах по едно време.... интересна ми беше супер много, ама ми дойде в повече и я оставих докато имам някакво
по-весело настроение, което няма да бъде погълнато........ че аз както се вживявам в историите дето ги чета... :blur:

Иначе Ширахиме-то имаше толкова вглъбяваща и мистична атмосфера, че дали защото стаята ми беше студена
или нещо друго, като гледах целия онзи сняг из страниците, станах да се завия с нещо :freezing:

За КЛАМП, освен опита ми с Х/1999, другото което съм чела е Magic Knight Rayearth. Почнах го след анимето.
Гледам, че е взето като проект и ще го следя :)) Иначе, ще се запозная с останалите творби.... от колко време ми текат
лигите по разни арт колекиции с герои от манга на КЛАМП.... рано или късно щях да започна.....

Изглежда ми помогнахте да е рано :peace:

Plama_chan
Як Шеф
Як Шеф

Post by Plama_chan » 15 Jan 2012, 12:28

Ооой, Самара, благодаря за коментара. Таз манга е моето "чадо", така да го кажем. Първият ми завършен проект.
Не знам до колко съм се справила с "хитрото" тайпсетване. Знам, че беше голяма мъка, защото скановете бяха мега дребни и с лошо качество, но щом казваш, че е "хитро" да речем че съм се справила. =D (Му-ха-Ха-ха)

Иначе за КЛАМП. Аз май съм най-големия фен от екипа. За Х, мда, разбирам те. След тази манга и аниме, аз бях на път да спра да гледам или чета манга во век и веков. (Добре, че не го направих!) Х, е лош старт за някой, който тепърва се запознава с КЛАМП. Определено. Добре, че си запозната и с Magic Knight Rayearth. Хубава манга е и интересна, също. CardCaptor Sakura e мега сладурка манга, която бих препоръчала, ако обичаш махоу шоуджо. Иначе за наистина нови фенове веднага препоръчвам Кобато. Убедена съм, че ще се влюбиш в нея. (Моя личен фаворит е xxxHolic, но подробности.) Хващай и чети! :goodjob:

А, обратно на темата. Ширахимето, случайно я открих една "зимна вечер" и аз (около Коледа беше). Изчетох я на един дъх и точно, както и ти каза. Бях запленена от нея буквално на мига. (Друг е въпроса, че и аз бях се свила под едно одеало.) Започнах превода й веднага, след като я прочетох, така че... мда... Любов от пръв поглед, както се казва. Атмосферата й е типична за КЛАМП с мистиката, с излъчването... Много се радвам, че именно тя е първият ми завършен проект!
Of course I talk to myself - sometimes I need expert advice!
Image
[この世界には偶然なんてないわ。あるのは必然だけ。]
................................................
時を越えて響くメロディー
優しさも 溢れる笑顔も
信じて 離れてても
私を想い出して
> > > Mah work!

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 15 Jan 2012, 17:40

Много добра манга за начало на превод. Със сигурност може да си доволна от нея. Страхотна е.

Ако трябва да си кажа Х/1999 ми беше интересна, но тогава когато я четох наистина ми се стори много мрачна....
Иначе забелязах, че с екипа активно сте подхванали доста от произведенията на КЛАМП, така че ще ги почна
с вашите преводи да ги чета :excited:

Plama_chan
Як Шеф
Як Шеф

Post by Plama_chan » 17 Jan 2012, 13:56

Kратката ни дискусийка ме накара да препрочета превода си и по необесними за мен причини чак се просълзих. I'm touched by my own translation.... weird. :touched:
И като изключим това, открих си цели две грешки! Срам и позор за мен! :rainycloud:
Of course I talk to myself - sometimes I need expert advice!
Image
[この世界には偶然なんてないわ。あるのは必然だけ。]
................................................
時を越えて響くメロディー
優しさも 溢れる笑顔も
信じて 離れてても
私を想い出して
> > > Mah work!

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 17 Jan 2012, 17:28

Хахаха :) Да ти кажа не съм забелязала...... значи преводът е бил достатъчно добър да ми привлече вниманието
към историята изцяло....

June

Post by June » 26 Jul 2012, 22:46

Еха, това е една наистина красива манга. Много харесвам да чета митове и легенди, а тази манга представя някои доста интересни от японската култура свързани със снега. :love: Превода няма смисъл да го коментирам, чудесна работа. :goodjob: Напълно ме потопи в магията на мангата. :o_o:

Post Reply