[SDG-BG] Hana to Akuma

Image
Проекти, по които не се работи в момента.
Post Reply
Plama_chan
Як Шеф
Як Шеф

[SDG-BG] Hana to Akuma

Post by Plama_chan » 23 Sep 2012, 04:22

Hana to Akuma

Image

Заглавие: Hana to Akuma
Жанр: Комедия, драма, фентъзи, историческо, мистерия, романтика, шоуджо, свръжестетсвено
Автор: Хисаму Ото
Томове: 10 (завършена)

Преди 15 годишни демонът Виви, напуска света на демоните, за да дойде в този на хората. Когато пристига, той намира изоставено бебе и решава да започне да се грижи за него. От тогава той и Хана живеят заедно, но... дали е лесно постоянно да имаш 14-годишно момиче около себе си?

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Екип за превод на мангата:
Превод: chen_chen
Редакция: samara
Оформление: samara, chen_chen

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Линк за онлайн четене:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––---
Готови глави:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

Image

Of course I talk to myself - sometimes I need expert advice!
Image
[この世界には偶然なんてないわ。あるのは必然だけ。]
................................................
時を越えて響くメロディー
優しさも 溢れる笑顔も
信じて 離れてても
私を想い出して
> > > Mah work!

Purple

Re: Hana to Akuma

Post by Purple » 23 Sep 2012, 16:09

Едно шоуджо, на което липсват сияйните звездички и цветенца, които напоследък започнаха да ме дразнят. Тоест шоуджо с по-нормална обстановка, изглежда ми почти като слайс ъф лайф, само дето... главният герой е демон =X И... той е на 15? НАИСТИНА? :gyah: Изглеждаше ми поне на 20!! И тя е толкова мъничка... Не, сериозно, беше сладко, но в един момент започнах да се чувствам, все едно гледам лоли сцени :sweatdrop: Добре, че нататък тя пораства!

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 24 Sep 2012, 21:09

Хахаха!

Ами, за Виви има уточнение в следващите глави...... но да, с тези милички физиономии, които имат героите и аз
като я започвах имах чувството, че чета нещо, което се развива в забранена посока.....

Иначе чистият стил на Хана то Акума най-много ме плени.... Понякога в шоуджо-тата прекаляват с цветятя
и разните звездички, че ме карат да се смея на уж сериозни моменти..... А тази освен, че поднася
историята хубавичко и семпло има и очарователни моменти..... :love:

Чакам с интерес какво ще праща chen_chen по превод.....

chen_chen

Post by chen_chen » 26 Sep 2012, 23:32

Историята е много мила и лека, във нея имам много поуки. Най- много ме очарова краят на историята... Във тази манга дори и да има фантастични герои, историята показва (до голяма степен) най- искрените чувства и едни доста обикновени думи , която много от съвременните хора са забравили и това са вълшебните думи "Заедно завинаги."

А относно Виви... във втора глава ще се изясни за годините, изглежда просто е станала някаква грешка.

П.С. Много ще се радвам, ако тази история ви допадне и на вас. А относно цялостния арт и дизайн на мангата мога само да кажа, че са идеални, във тях няма нищо грубо и бих казала, че илюстратора е запазил "духа" на думата МАНГА (вече доста рядко срещано). :bye:

samara
Фурията
Фурията

Post by samara » 02 Jan 2013, 12:17

Много забавно се получава, че първите три глави са като различни варианти на
една и съща начална глава. Сякаш мангаката ни дава няколко версии за сериализация.
3-тата май ми хареса най-много. Красива беше :love:

Post Reply