[MANGA-KUN] Ranma 1/2

Image
Проекти, по които не се работи в момента.
Post Reply
User avatar
Sesilia-chan
Posts: 571
Joined: 07 Feb 2008, 19:27

[MANGA-KUN] Ranma 1/2

Post by Sesilia-chan » 15 Feb 2008, 18:39

Ranma 1/2

Image

Заглавие: Ranma 1/2
Жанр: Шоунен
Автор: Румико Такахаши
Томове: 38 (завършена)


Главен герой на историята е момче на имe Ранма Саотоме, който от малък до 16-годишна възраст тренира бойни изкуства. Става така, че по време на тренировъчно пътуване в планината Баянкала (Bayan Har Shan, някъде в Китай), Ранма и баща му Генма Саотоме падат в прокълнатите "Извори на Скръбта". Всеки от изворите е свързан с история за това как преди милиони години някой или нещо се е удавил там. И така всеки, който падне в изворите, бива прокълнат да се превръща в съществото, удавило се в съответния извор, всеки път, когато е залят със студена вода (и съответно, ако е залят с топла вода, възвръща истинския си образ), като разума и способностите на съответния човек се запазват и в новата му форма. И така Генма пада в извора на Гиганската Панда - превръща се в панда, а Ранма пада в Извор, където се е удавило момиче.

След завръщането си в Япония, Генма съобщава на Ранма, че е сгоден за момиче, което никога преди това не е виждал. И все едно това не е достатъчно, ами и му го съобщава буквално няколко пресечки преди къщата на момичето. В това време Соун Тендо съобщава на трите си дъщери, че една от тях трябва да се омъжи за Ранма (когото нито са виждали, нито пък чували), за да може да просъществува училището Тендо. Естествено когато девойките виждат Ранма за първи път, той е в момичешката си форма. Това довежда до голямо объркване до момента, в който Акане Тендо, най-малката от сестрите, вижда Ранма в момчешката му форма, по време на инцидентно влизане в банята. След като сестрите разбират, че той се превръща в момиче всеки път, когато е залят със студена вода, по-големите сестри веднага оставят годежа на най-малката по простата причина, че Акане мрази момчета, а Ранма е на половина момиче.

Така започва една изключително забавна история, преплетена с много видове бойни изкуства, всевъзможни преобразявания и на фона на всичко това връзката на Акане и Ранма, крепяща се на косъм мeжду любовта и омразата.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Екип за превод на мангата:
Превод: [MP5]PATRIOT Demi-God, Rand3mir, 4219
Редактор: 4219
Моделиране: [MP5]PATRIOT

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Линк за онлайн четене:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––---
Готови глави:
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Image

Информация по проектите ми тук

Post Reply